én Hatsin Hanna ja Jussi: Yhteinen visio vie pitkälle

Hanna Sarén ja Jussi Tiilikka ovat olleet naimisissa yli 20 vuotta. Yhteinen yritys éN Hats perustettiin vuonna 2018, ja merkin hatut valmistetaan käsin Helsingin Korkeavuorenkadulla. Helmikuussa éN Hats laajensi Kämp Galleriassa sijaitsevaa lippulaivamyymäläänsä ja ryhtyi yhteistyöhön Julia Männistön MANNISTO-vaatemerkin kanssa.

Ystävänpäivää odotellessa keskustelimme Hannan ja Jussin kanssa rakkaudesta ja yhdessä työskentelemisestä.

Missä ja miten tapasitte?
Tapasimme Helsingin keskustassa ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Muutimme välittömästi yksiin Punavuoressa. Viime vuodet olemme asuneet Kampissa.

Mihin asioihin ihastuitte toisissanne?
Meillä on samanlainen rytmi, tyylitaju, harrastukset ja tekemisen meininki. Elämän perusasiat saatiin hyvin sovitettua yhteen ja yhteinen visio alkoi kehittymään vaivatta.

Millaista on työskennellä yhdessä pariskuntana?
On hyvä, että molemmilla on omat vastuualueet. Toinen aloittaa asian edistämisen yhdestä tulokulmasta, mistä toinen voi helposti tarvittaessa jatkaa. Hyvät asiat voidaan tuoda kotiin, mutta vaikeat asiat on paras jättää toimistolle, etteivät ne dominoi elämää kohtuuttomasti. Olemme pystyneet yhdistämään pitkiäkin työ- ja lomamatkoja ja viettämään yhdessä laatuaikaa kaupungeissa ja tropiikissa. Etätyöskentely on tullut tutuksi Euroopassa ja Aasiassa matkatessamme.

Millainen työnjako teillä on?
Hanna vastaa suunnittelusta ja tuotteen kehittämisestä sekä brändin online-presenssistä. Jussi vastaa verkostoitumisesta, tukku- ja vähittäismyynnistä ja taloudesta.

Mikä on mielestänne pitkän parisuhteen salaisuus?
Kaikkea kohtuudella. Tasapaino. Pidetään itsestä huolta unohtamatta toista.

Millainen on unelmaviikonloppunne?
Hyvää ruokaa, puuhastelua kotona. Lepo ja itsensä virittäminen kuntoon, jotta energiat ovat kohdillaan seuraavalla työviikolla.

Psst… Ystävänpäiväviikon aikana hattunsa ostaneille hattuboksi kaupan päälle 13.2. saakka!

Kahvin saa kätevästi mukaan keskusaukion Gasmista.

Pieni hetki itselle Joliessa – kysy meikkiopastuksista myymälässä.

Sopiva ystävänpäivälahja saattaa löytyä vaikka Aseman Kellosta.

The Glassissa tarjolla viikonloppuna neljän ruokalajin ystävänpäivämenu!

Kuvat: Angelina Ilmast