Kämp Garden on urbaanin kulttuurin hubi

Kämp Gallerian tarjontaa täydentämään viime marraskuussa avattu suomalaisen muodin kerros Kämp Garden on lunastanut paikkansa yksilöllisen ja laadukkaan designin ystävien keskuudessa. Yhteisöllinen liike- ja tapahtumatila tarjoaa monipuolisia kulttuurielämyksiä ja merkityksellisiä kohtaamisia brändin ja kuluttajan välillä.

Kohta 1-vuotissyntymäpäiviään juhliva Kämp Garden avautui aikaan, jossa kaupan ala, vaateteollisuus ja muoti ovat perustavanlaatuisessa murroksessa: Millaiseksi kivijalkakaupan ja verkkokaupan tasapaino muotoutuu? Mihin suuntaan kuluttajien valinnat kallistuvat, kun tuotteiden vastuullisuudella on yhä suurempi vaikutus?

Kämp Gardenia kuratoivan muodin asiantuntijatoimisto Juni Communication & Productionin toimitusjohtaja Miia Koski näkee Kämp Gardenin olevan hyvä esimerkki modernista ajattelusta, jossa pieniä toimijoita on koottu saman katon alle ja brändien ympärille luodaan elämyksiä.

– Meillä on ollut valtavan hieno startti, suomalaisen muodin uusi koti on herättänyt kiitosta ja kiinnostusta. Hyvät brändit ja kaunis tila luovat otolliset puitteet merkityksellisille kohtaamisille. Siinä missä verkkokauppa on hyvin tuotekeskeistä, paikan päällä asiakas saa kontaktia suunnittelijaan ja tuotteisiin. Tällöin voidaan puhua paljon laajemmin brändille tärkeistä teemoista, kuten vaikkapa tuotantomenetelmistä ja materiaalien alkuperästä. Henkilökohtaisen kokemuksen ja oivalluksia herättävien elämysten tarjoaminen on kivijalkakaupalle elinehto, Koski uskoo.

Elämyksiä ja inspiraatiota

Vaihtuvat näyttelyt, pop-upit ja erilaiset kollaboraatiot tuovat Kämp Gardeniin jatkuvasti uutta elämää. Erityisesti keskustelutilaisuudet ovat olleet suosittuja.

– Meillä on ollut tunnettuja ja vähemmän tunnettuja henkilöitä kertomassa itselleen läheisistä aiheista. Teemat ovat liittyneet esimerkiksi vastuullisuuteen, matkusteluun ja taiteeseen. Eli laajasti ajateltuna elämään ja ihmisenä olemiseen. Tämä heijastelee hyvin Kämp Gardenin tarjontaa, joka ulottuu vaatteista kirjoihin, kosmetiikkaan ja ruokaan, Koski kertoo.

Hän toivookin, että mahdollisimman moni kokisi Kämp Gardenin helposti lähestyttäväksi, inhimilliseksi ja yhteisölliseksi paikaksi.

– Muoti voi olla sanana vieraannuttava. Ajatellaan, ettei muoti ole itseä varten, jos ei seuraa sitä tiiviisti. Itse koen, että muoti on ensisijaisesti estetiikkaa ja hyviä valintoja. Kämp Garden on paikka, jonne kaikki voivat tulla katselemaan, inspiroitumaan ja hakemaan tietoa. Yhteinen olohuone, jonne on mukava palata aina uudestaan.

Kämp Gardenin brändejä ovat Arela, éN Hats, Hálo, Jolie, Nomen Nescio, R-Collection, Samuji, Terhi Pölkki ja TRE <3 Nide. Gardenin ravintolamaailmaan kuuluvat Haiku Sushi, Kuuma ja Le Marché.

Kuvat: Tuomas Uusheimo