Sanna Saastamoinen-Barroisin näyttely esillä 17.6.–9.8.

Land of Love 17.06.–09.08.2020 Garden Roomissa, Kämp Gallerian 2. kerros
tilateos, kuratoija Marjatta Levanto

Sanna Saastamoinen-Barrois on valokuvaaja, ohjaaja, muotoilija ja taiteilija, joka tutkii installaatioillaan olemassaoloa. Hänen töitään on Pariisin ja Suomen Designmuseoiden kokoelmissa sekä yksityiskokoelmissa.

“Värjätessäni kankaitani tunnen välillä kuin jokainen väri sekä luonnon sävy olisi musikaalin sävel säveltymässä ja kehittymässä kohti sinfioniaa. Usein pohdiskelen tämän sävelmän vaikutusta elämässämme ja yhteiskunnassamme. Voisiko kokemuksemme elämisestä lempeämpi, rikkaampi tai tasapainoisempi?

Land of Love -näyttelyssäni esittelen uudet sekä draparatut maalaukseni, eli geometrisista ja orgaanisista muodoista valmistamani vaatteet. Luon vaatteeni aina aloittaen geometrisen muodon muotoilemisesta, eli drapeerauksesta, mallinuken, itseni tai mallin päällä. Sain opiskella sitä vuoden Parssonin muotikoulussa Pariisiissa 2005-2006.

Aloitin ympyrästä, kunnianosoituksesta puhtaimmalle muodolle. Vuonna 2011 suunnittelin Agnes B:lle malliston Sanna Chez Agnes B, jossa tavoittelin urbaania maisemaa neliöiden ja suorakulmien kanssa. Vuonna 2012 esittelin Pariisin muotiviikoilla Fin Noir näyttelyssä täysin Suomessa tuotetun Metafoori Metsä mallistoni, jossa erilaiset muodot ja koivumetsä neule kudos muodostivat hilalleen elävän metsän.

Land of Love:n muotokielessä olen ottanut mukaan suuresti kunnioittamani kuvanveistäjän Barbara Hepworthin työstä inspiroituneet muodot. Maalauksieni ja vaatteideni sävyt ovat luonnon antamia. Aloitin värjäämisen talvella eli käytin mustikkaa, punakaalia, sipulia, kuusenhavuja, avokadoa ja kurkumaa.

Land of Love on myös laboratorioni, nyt kun jää ja lumi ovat sulaneet, maa on avautunut ja maan rikkaudet kasvavat kesän kehittyessä esiin. Prosessini jatkuu ja saan kokeilla lehtiä, juuria, marjoja, sieniä sekä puunkuorta. Näyttelyni päättyy presentaatioon elokuussa.”

– Sanna Saastamoinen-Barrois

”Sannan teokset tuovat fyysisesti esille taiteilijan sisäisen maiseman ja muistuttavat hänen jatkuvasta yhteydestään elementteihin. Sanna etsii lakkaamatta surrealistisia ja runollisia ilmaisuja olemassolon luonteelle.”
– Marianne Lessard, journalisti