Valokuvataiteen museo K1 avautuu Kämp Galleriaan

Kaapelitehtaalla toimiva Suomen valokuvataiteen museo laajentaa näyttelytoimintaansa Helsingin keskustaan, kun uusi näyttelytila K1 avautuu elokuun 20. päivä kauppakeskuksen alimpaan kerrokseen. Näyttelytila jatkaa kauppakeskuksen uudistumista vuonna 2018 avatun suomalaisen muodin kerroksen, Kämp Gardenin, vanavedessä. 

– Valokuva elää maailmalla tällä hetkellä todella vahvassa nosteessa. Haluamme nyt ja tulevaisuudessa olla moderni kauppakeskus, joka pitää sisällään niin kaupallista toimintaa kuin myös monipuolisia elämyksiä ja tapahtumia. Uusi näyttelytila vahvistaa Kämp Gallerian asemaa urbaanin kulttuurin ja kaupan keskuksena, jossa on mukava viettää aikaa, toteaa kauppakeskuspäällikkö Tanja Pasanen.

K1:n sisällöt tulevat täydentämään museon Kaapelitehtaan näyttelyiden tarjontaa. Uudessa näyttelytilassa nähdään monipuolisesti valokuvataiteen klassikoita ja suuria kansainvälisiä nimiä.

– Nyt kun valokuva on kulttuurissamme enemmän läsnä kuin koskaan, on todella hienoa päästä aloittamaan uusi luku Valokuvataiteen museon tarinassa. Näyttelyissä tulee olemaan esillä paljon kansainvälistä valokuvaa kotimaista valokuvaa unohtamatta. Haluamme tarjota valokuvallisia elämyksiä suurelle yleisölle, museonjohtaja Elina Heikka sanoo.

Kiinnostava kohde kaupunkilaisille ja turisteille

Vuonna 1969 perustettu Suomen valokuvataiteen museo on Euroopan vanhin valokuvamuseo. K1:n avautuminen merkitsee Valokuvataiteen museon paluuta Helsingin keskustaan: 1970-luvulla museon tilat sijaitsivat Korkeavuorenkatu 2:ssa ja 1980-luvun lopulla Makkaratalon 7. kerroksessa.

Museon pitkäaikainen toive olla läsnä Helsingin keskustassa toteutuu uuden näyttelytilan avautuessa. Keskeinen sijainti mahdollistaa entistä laajempien yleisöjen saattamisen korkeatasoisten valokuvanäyttelyiden pariin. K1:n myötä Helsingin keskustan museokenttään syntyy uudenlainen kiinnostava kohde myös kansainvälisille matkailijoille.

– Helsingin kaupallinen ydinkeskusta on museolle loistosijainti. Ilmarisella on vastuullisena sijoittajana vahva halu olla mukana kehittämässä elävää ja elämyksellistä keskustaa, joka houkuttelee niin paikallisia kuin kansainvälisiä väkijoukkoja. Kulttuuri antaa vahvan syyn tulla, viihtyä ja viettää aikaa ydinkeskustassa, sanoo Kämp Gallerian omistavan Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila

Ravintola Glass ja museokauppa täydentävät kokonaisuutta

Pohjakerrokseen museon yhteyteen avautuva ravintola Glass tarjoaa uuden makumaailman, jossa Pohjolan keittiö yhdistyy vahvasti muun maailman makuihin. Laadukkaasta ravintolakokonaisuudesta vastaavat ravintoloitsijat Jarkko Myllymäki ja Yrjänä Raitanen

Helsingin ydinkeskustan ravintolatarjontaan Glass tuo vahvasti kestävän kehityksen arvot. Ravintolaa täydentävät K1:n henkeen sopiva baari ja kahvila, josta saa tarjoilut sekä pieneen että suurempaankin nälkään. Baari tarjoilee kattavan viinivalikoiman klassikkococktaileineen.

Kellarikerroksen muutostyöt ovat käynnissä paraikaa. Tilan suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Futudesign. K1 avautuu yleisölle torstaina 20.8.2020. 

Havainnekuva näyttelytilasta. Kuva: Futudesign