TYYLI RAKENTUU YKSITYISKOHDISTA

Suzanna Gembege on työskennellyt yli kymmenen vuotta stylistinä ja konsulttina muodin saralla sekä Suomessa että ulkomailla. Keskustelimme Suzannan kanssa tyyleistä ja parhaista kesä-asuista, ja sen lisäksi Suzanna valitsi omat suosikkinsa Kämp Gallerian kevään mallistosta.

Ennen korona-aikaa Suzanna kävi aktiivisesti muun muassa muotiviikoilla ja Cannesin elokuvajuhlilla töiden vuoksi. Matkojen lisäksi Suzanna inspiroituu taiteesta, elokuvapuvustuksesta, musiikista, katutyyleistä ja muotinäytösväen asuista.

”Pysähdyn ihmettelemään ja ihastelemaan nokkelia arkityylejä, joita vilahtelee niin Helsingissä kuin Pariisissakin. Mahtava tyyli rakentuu yksityiskohdista – olipa se yllättävästi taiteltu silkkihuivi tai rohkea värikombinaatio”, Suzanna kertoo.

Takki, My o My. Huivi ja neule, Marimekko. Hattu, éN Hats. Mekko, Kapteenska.

Suzannaa kiehtovat tarinat ihmisen tai vaatteiden takana.

”Tykkään yhdistellä erilaisia materiaaleja ja kuoseja. Vaatekaappini on täynnä vintagea, jonka myötä asuyhdistelmät saavat ripauksen menneen ajan luonnetta.”

Jos asussa ei muuten ole vintagea, niin sitä löytyy Suzannan koruista.

”Tällä hetkellä pidän valtavasti monokromisista asuyhdistelmistä”, Suzanna kertoo.

”Uskon, että se on osa pukeutumisfilosofiaanikin ja syy, miksi pidän vintagesta niin paljon. Minulle on erityisen tärkeää myös tietää uusien tuotteiden arvoja ja bränditarinaa ennen ostopäätöstä.”

Mekko, My o My. Bleiseri, Gant.

Kevään 2021 must-vinkeiksi Suzanna listaa muun muassa Jacquemus-henkiset neuletopit tai neulemekot luonnonläheisissä sävyissä. Ne ovat elegantti valinta niin etäpalavereihin kuin iltarientoihin ja sopivat hyvin korilaukkujen ja pellavahousujen kanssa.

”Pellavasta tehdyt vaatteet ovat luottovaatteitani kesäisin ja parasta niissä on se, että ne menevät vuodesta toiseen”, Suzanna toteaa.

Kuvat: Angelina Ilmast