Vallilan joulu x Erwin Latimer & Howard Smith

Vallilan joulukauppa myy uniikkiteoksia 92-vuotiaan Howard Smitihin tuotannosta 1960-luvulta tähän päivään yhdessä Vallilan joulumalliston kanssa. Vuoden nuoren suunnittelijan, Ervin Latimerin kuratoimana esillä on Smithin keramiikkaa, piirustuksia ja veistoksia. Latimer on suunnitellut Smithin tuotannosta ja Vallilan tuotteista kauppaan myös joulukattauksen. Tervetuloa!

”Howard Smithin tuotanto on uskomattoman laaja. Hän työskentelee monen eri median parissa ja eri materiaaleilla. Hänen kädenjälkensä näkyy Vallilassa paitsi printeissä, myös mm. Vallilan logossa. Smithin töistä välittyy elämänilo.” Latimer toteaa ”On ilo tuoda Smithin taidetta Fiskarsista pääkaupunkiseudulle nuoremman sukupolven ja kaupunkilaisten tietoisuuteen ja saataville – ja tietenkin joulupukin konttiin.”

Vuoden nuori suunnittelija Ervin Latimer ja Howard Smith tutustuivat Latimerin tehdessä Smithin ylijäämäkankaista 2ndCycle mallistoa Vallilalle aiemmin tänä syksynä. Mallisto myytiin hetkessä loppuun. Smith oli Suomen ensimmäisiä afrikkalais-amerikkalaisia taiteilijoita ja teki pitkän uran Vallilalla suunnitellen mm. yli 200 printtiä. 32-vuotias Ervin Latimer on Vuoden nuori suunnittelija 2020. Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi valmistuva Latimer on tehnyt kansainvälisen uran mm. 1017 Alyx 9SM:llä Italiassa ja Heliot Emil -vaatemerkillä Tanskassa. Hän työskentelee toimituspäällikkönä Ruskeat Tytöt Mediassa.

Vallilan joulukaupasta löytyy Smithin taiteen lisäksi Vallilan tekstiilejä ja kodintuotteita joulupöydän kattaukseen sekä parhaat pehmeät ja kovat paketit pukin konttiin.

Vallilan joulukauppa 13.11.-31.12.2020
Avoinna ma-pe 11-19, la 10-17, su kiinni
Kämp Galleria, 1. kerros, Pohjois Esplanadi 33, Helsinki