Billebeino avaa odotetun lippulaivamyymälän Kämp Galleriaan

Urheilutähtien suosioon noussut vaatemerkki Billebeino avaa Los Angelesin ja New Yorkin showroomien jälkeen
lippulaivamyymälän Kämp Galleriaan Mikonkadulle lokakuun alussa.
Myymälässä kohtaavat perustaja Ville Leinon urat jääkiekkoilijana,
vaatesuunnittelijana ja taiteilijana.

Lifestylebrändi Billebeino on vahvassa kasvussa. Vuonna 2014 perustetun merkin vaatteita käyttävät monet julkisuuden henkilöt näyttelijä Bradley Cooperista presidentti Obaman tytär Malia Obamaan sekä jääkiekkotähdet Teuvo Teräväisestä Teemu Selänteeseen. Showroom Beverly Hillsissä on tuonut valtavasti kansainvälistä näkyvyyttä, ja galleriamainen popup New Yorkissa oli menestys.
Syksyllä on edessä seuraava merkkipaalu. Billebeino avaa tarkasti suunnitellun lippulaivamyymälän Helsinkiin.
”Tähän asti olemme luoneet brändikokemusta verkkokaupan, sosiaalisen median ja jälleenmyyjien välityksellä. Nyt kokoelmamme ovat siinä pisteessä, että haluamme päästä näyttämään koko mallistomme kaikkine väri-, laatu- ja materiaaliyhdistelmineen”, kertoo Billebeinon perustaja ja vaatesuunnittelija Ville Leino. Liike tulee Mikonkadulle osaksi Kämp Gallerian kauppakeskusta.
”Olemme olleet vaativia lokaation suhteen. Täydellinen tila löytyi korttelista, joka on minulle yksi Helsingin kruununjalokivistä. Korttelin toisessa kulmassa on historiallinen Hotel Kämp. Samaa arvokkuutta tuomme nyt omaan liikkeeseemme. Teemme sen omalla tyylillä tarjoten lifestyleä, johon kuuluu vaatteiden lisäksi taide ja urheilu.”

Jääkiekosta vaatebisnekseen

Ville Leino tunnetaan urastaan ammattijääkiekkoilijana. Hän pelasi yli 300 NHL-ottelua ja oli johdattamassa Philadelphia Flyersia ikimuistoisesti Stanley Cupin finaaleihin keväällä 2010.
NHL-vuosina Leino matkusti jatkuvasti. 82 runkosarjaottelua ja pudotuspelit päälle tarkoitti vuosittain kymmeniä tuhansia matkakilometrejä ja satoja tunteja tien päällä.
”Meidän piti aina matkustaa puku päällä, mutta muistan usein ajatelleeni, minkälaisissa vaatteissa olisi kiva matkustaa”,  Leino kertoo. Loppu-urallaan Leinolla oli loukkaantumisten takia paljon vapaa-aikaa. Hän alkoi työstää luovuuttaan ja löysi maalaamisen.

VILLE LEINO
Savonlinnassa syntynyt 39-vuotias Ville Leino pelasi NHL:ssä kaikkiaan yli 300 ottelua.
Vuonna 2014 hän perusti ystävänsä Juhani Putkosen kanssa lifestylebrändi Billebeinon,
jossa välittyvät Leinon intohimo urheiluun ja taiteeseen.  Leino maalaa tauluja kesäpaikassaan Inkoossa.
Teoksia tulee näyttävästi esille Billebeinon liikkeeseen.

Billebeinon
lippulaivamyymälä
avautuu Kämp Galleriaan
lokakuun alussa.


”Maalaamisesta tuli minulle terapiaa ja jäin siihen koukkuun. Olen aina ollut visuaalinen ihminen ja pelasin jääkiekkoakin visuaalisena aistien kokemuksena. Kun aloin maalata, pääsin samanlaiseen flow-tilaan.” –
Ville Leino

Leino signeerasi taulujaan kiinalaisella viivakuviolla. Hänen ystävänsä ja myöhemmin toinen Billebeinon perustaja Juhani Putkonen kehitti merkistä nyt tunnetun tiiliskivi-logon. Leino avasi Instagram-tilin salanimellä Bille Beino ja alkoi käyttää tiililogoa tunnuskuvana.
Tästä alkoi vaatemerkki Billebeinon tarina. Samalla alkoi Leinon uusi ura alalla, joka oli kiinnostanut häntä aina. Hän oli jo nuorena unelmoinut omasta vaateliikkeestä.

Mallistot monipuolistuvat

Aluksi Leino ja Putkonen painattivat logoa lippiksiin ja pipoihin ja jakoivat näitä tutuilleen. Kysyntää riitti, ja pian syntyi ensimmäinen miestenvaatemallisto, johon kuului
huppareita, t-paitoja ja housuja. Naisten mallisto lanseerattiin pari vuotta sitten. Huippudiili toteutui syksyllä 2022, kun Leino sai suunnitella matkustusvaatemalliston entiselle NHL-joukkueelleen Philadelphia Flyersille. Se oli unelmien täyttymys.

”Oli uskomattoman hienoa päästä yhteistyöhön arvokkaan ja itselleni läheisen NHL-brändin kanssa. Nyt Flyersilla on vieraspelimatkoilla päällään Billebeinon urheilullinen, mutta erittäin siisti edustusasu. Pelaajat olivat vaatteista innoissaan, ja minulle tämä liitti yhteen elämäni jääkiekossa ja vaatebisneksessä”, Leino sanoo.

Ensi vuonna Billebeino täyttää kymmenen vuotta. Tiimissä on 14 henkeä ja liikevaihto yli neljä miljoonaa euroa. Mallistot kehittyvät ja monipuolistuvat koko ajan. Collegemateriaalien rinnalla nähdään yhä enemmän muun muassa Italian villaa. Kestävämmän orgaanisen puuvillan osuus kasvaa jatkuvasti.

Hyvää ambiancea Mikonkadulle

Nyt avautuva lippulaivamyymälä on paitsi kauppa, myös taidegalleria ja tapahtumatila. Tyylikäs urheilumemorabilia kertoo Leinon Pohjois-Amerikan vuosista. Avajaisten yhteydessä pidetään myös Ville Leinon ensimmäinen taidenäyttely.
”Tämä on vaatinut paljon työtä. Olen maalannut kesällä uusia tauluja. Sisustus on suunniteltu yhteen muodin ja taiteen kanssa. Musiikkiin ja äänentoistoon on panostettu erityisesti, sillä haluamme luoda tilan tapahtumille ja laajentaa ambiancea myös ulos Mikonkadulle. Ensi vuosi on meille tärkeä 10-vuotisjuhlavuosi, ja se tulee näkymään ja kuulumaan vahvasti”, Leino sanoo.