Veerkracht-kollektiivin näyttely

VEERKRACHT-KOLLEKTIIVIN NÄYTTELY GARDEN ROOMISSA 30.5.–17.6.

Kämp Gallerian Garden Roomissa nähdään 30.5.–17.6. näyttely, joka esittelee kansainvälisen Veerkracht-kollektiivin ekologisia denim-vaatteita ja taideteoksia.

Kollektiivin muodostaa 11 muotisuunnittelijaa, tekstiilitaiteilijaa, tutkijaa ja vastuullisuusasiantuntijaa eri puolilta Eurooppaa. Farkkukangas on yksi laajimmin käytössä olevia muodin kankaista, ja perinteisesti tuotettuna kuluttaa valtavat määrät vettä ja haitallisia kemikaaleja. Näyttely esittelee sekä teollisten yritysten kanssa kehitettyjä ratkaisuja vastuullisen denimin tuotantoon että eri taiteilijoiden kokeiluja ja kannanottoja. Näyttelyn on kuratoinut suomalainen Jani Kaila ja denim-kehitystyöstä vastaa hollantilainen Maarten Wentholt, joka konsultoi globaaleja tekstiilialan yrityksiä vastuullisuusasioissa sekä luennoi ja kouluttaa vastuullisuutta Amsterdamin Jeanschoolissa.

Veerkracht-kollektiivi työskentelee luovassa vuoropuhelussa ja yhteistyössä Euroopan johtavan denim-keskuksen Amsterdamin, Lontoon ja muiden eurooppalaisten kaupunkien välillä. Tiimiin kuuluu suomalaisia ja brittiläisiä muotoilijoita ja taiteilijoita sekä 4 nuorta hollantilaista denim-lahjakkuutta, jotka ovat tehneet läheistä yhteistyötä kuraattorin kanssa perustuen luovaan dialogiin vuoden ajan.

”Projektimme on reaktio ilmastonmuutokseen ja muotiteollisuuden ongelmiin, jotka liittyvät myrkyllisiin kemikaaleihin, haitallisiin prosesseihin, ylituotantoon, vastuuttomaan veden ja energian käyttöön sekä siihen, kuinka monet vaatteemme sisältävät kuituja, jotka eivät kuulu luontoon ja eivät ole biohajoavia”, sanoo Jani Kaila, näyttelyn kuraattori.

”Olemme kuunnelleet nuoremman sukupolven huolenaiheita ja yhdistäneet voimamme sukupolvien, tieteen- ja taiteenalojen ja maantieteellisten rajojen yli. Yhteistyö on ainoa tie eteenpäin, ja siksi olemme tulossa Helsinkiin. Jakamaan ideoita, verkostoitumaan sekä innovoimaan luovien alojen tekijöiden, tutkijoiden ja akateemikkojen kanssa”, Jani jatkaa.

Kokeellista käsittelyä vastuullisilla kankailla

Veerkracht-näyttely esittelee luontopositiivisia denim-kankaita ja -vaatteita, farkkuveistoksia, taideinstallaatioita, koruja ja taideteoksia. Kollektiivi esittelee myös tuloksia kokeellisista Fashion Laboratorioista, jotka perustettiin neljään biodiversiteettiin Saharaan, Venetoon, Amsterdamiin ja Turun saaristoon. Osallistujat ovat käsitelleet denimiä uusiutuvilla luonnonvoimilla ja luonnollisesti maaperän bakteerien ja mikrobien kanssa sekä hajoamisprosesseihin liittyvillä sienillä ja homeilla. Erityisiä tuloksia on saavutettu myös luonnollisilla ruostumisprosesseilla.

Innovatiivinen kestävä teollinen yhteistyö ympäristöystävällisten ja sertifioitujen luonnollisten mineraalipigmenttien kanssa on tapahtunut Zaitexfashion-laboratorioissa Venetossa, Italiassa. Näyttelyn vastuullisesti kehitetyt denim-kankaat ovat denim-tehtailta Candiani Denim (Italia),Tejidos Royo (Espanja) ja Bossa Denim (Turkki).

Veerkracht Kollektiivi: Enzo Faber, Mickey Gibbons, Jani Kaila, Luna van Kessel, Katja Kiviranta, Judith Lyons, Harri Niskanen, Florian Regtien, Josien Verwoerd ja Maarten Wentholt.

Instagram: @veerkracht.dialogue

 

Tilaa BRANDS & TRENDS -uutiskirje

    Nimi (*)

    * Kauppakeskus saa säilyttää tietojani markkinointirekisterissään tarjousten ja uutisten lähetystä varten.

    Tietosuojaseloste